چطور از عینک طبی مراقبت کنیم
چطور از عینک طبی مراقبت کنیم ؟ یکی از مهمترین دغدغههای هر فرد عینکی این است که مبادا عینکش آسیبی ببیند. زیرا علاوه بر هزینهای که متحمل خواهد شد، مجبور است چند روزی را تا تعمیر آن، بدون عینک سپری کند و این برای هر فرد عینکی فاجعه محسوب میشود.
به همین دلیل است که افراد به هنگام خرید عینک طبی اغلب توجه بسیار زیادی به کیفیت دارند.
اما باید این را بدانید هر چقدر هم عینک شما با کیفیت بسیار بالایی ساخته شود، باز هم اگر محافظت از عینک به درستی صورت نگیرد، عینکتان یا میشکند و یا از استحکام آن کاسته خواهد شد.
در این مقاله ما با هشت راهنمایی ساده به شما کمک خواهیم کرد تا از عینک خود به طور صحیح مراقبت کنید.
1- همواره از دو دست خود برای گذاشتن یا برداشتن عینک طبی استفاده کنید
یکی از مهمترین مراحل برای محافظت از عینک طبی، گذاشتن و برداشتن صحیح آن است. برای اینکه فشار به سمت راست یا چپ عینک وارد نشود، بهتر است که با دو دست خود از عینک بگیرید و آرام آن را به چشمتان زده و یا از آن خارج کنید.
2- عینکتان را بر روی سرتان قرار ندهید
بسیاری از ما زمانی که مدت زیادی از عینک استفاده کردیم و کمی چشمهایمان خسته شد، آن را روی سرمان قرار میدهیم تا کمی به چشمهایمان استراحت بدهیم. اما این یکی از اشتباهات اساسی در استفاده از عینک است، زیرا نه تنها ممکن است بیفتد و آسیب ببیند، بلکه ممکن است شکل آن نیز تغییر کند و کارایی قبلی را نداشته باشد.
3- فریم را بر روی بینی خود فشار ندهید
چطور از عینک طبی مراقبت کنیم ؟ بسیاری از افراد برای اینکه عینک را در مکان صحیح خود قرار دهند، به آن فشار میآورند و به سمت بینی خود میبرند. بنابراین، نه تنها رد آن روی بینی شما خواهد ماند، بلکه تاثیر بدی در حالت و شکل عینک نیز ایجاد خواهد شد.
4- از پارچههای تمیزکننده عینک استفاده کنید
بسیاری از افراد با هر چه که به دستشان میآید، برای تمیز کردن عینک استفاده میکنند، بنابراین در کوتاهترین زمان ممکن شیشههای عینکشان را که اصلیترین المان عینکشان است، خراب میکنند. استفاده از پارچههای مخصوص پاک کردن شیشههای عینک یک راهکار ساده و اساسی است. اغلب به هنگام خرید عینک، دستمال آن نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت، اما مسلما بعد از مدتی باید آن را عوض کنید.
5- اسپریهای مخصوص را فراموش نکنید
در ادامه آموزش ترفندهای مراقبت از عینک باید بگوییم که اسپریهای پاک کنندهی عینک بهترین ابزار برای محافظت از شیشههای عینکها هستند. آنها از موادی تشکیل شدهاند که عدسی عینک شما را بدون هیچ آسیبی تمیز میکنند. شما میتوانید این اسپریها را از داروخانهها و یا فروشگاههای عینک بخرید.
6- خرید کیتهای تعمیر عینک
اکثر عینکها در محل اتصال شیشهها به فریم پیچهایی دارند که برخی مواقع شل میشوند، برای محکم کردن این پیچها باید از لوازم مخصوص آنها استفاده کرد. استفاده از ابزارهایی همچون کارد یا ابزارهایی مشابه باعث آسیب رسیدن به عینک شما میشود.
7- حداقل دو بار در سال، عینکتان را تعمیر کنید
گاهی اندکی انحراف در ساختار عینک ممکن است باعث اذیت چشمان شما شود، بنابراین بهتر است برای مراقبت از عینک ، ساختار عینک خود را همواره مورد بررسی قرار دهید تا انحراف نداشته باشد. کارشناسان فاصلهی ۶ ماهه را برای این کار مناسب میدانند.
8- بعد از استفاده عینک را در جعبهی مخصوص خود قرار دهید
چطور از عینک طبی مراقبت کنیم ؟ همهی عینکفروشیها به هنگام فروش عینک جعبههای مخصوصی را در اختیارتان قرار خواهند داد. شما میتوانید عینک و دستمال تمیزکنندهی آن را داخل آن جعبه قرار دهید. هر زمان که عینک را از چشمتان درآوردید، سعی کنید آن را داخل جعبهی مخصوصش قرار دهید تا آسیبی به آن وارد نشود.
رعایت این اصول ساده میتواند سالم ماندن عینک شما را تضمین کند. موارد گفته شده در بالا نیاز به توضیح بیشتری ندارند، تنها موردی که باید به خاطر داشته باشید اینست که رعایت موارد بالا بعد از مدتی به عادت تبدیل خواهند شد و شما بدون هیچ فکری آنها را اجرا خواهید کرد. بنابراین چند روزی خود را مجبور به انجام این کارها کنید.
سوالات رایج در مورد اینکه چطور از عینک طبی مراقبت کنیم
خیر. به این خاطر که این ماده با خراش دادن سطح، آن را تمیز میکند. یعنی اگر برای پاک کردن لنز عینک طبی از جوششیرین استفاده کنید، نه تنها لایه پوششی عدسی عینک را از بین میبرد، بلکه شیارهای ریزی هم روی سطح آن ایجاد میکند.
بله، همواره هر دو طرف شیشه عینک را با ماده تمیز کننده پاک کنید چرا که کشیدن پارچه بدون ماده تمیز کننده باعث ایجاد خش روی شیشه عینک طبی خواهد شد.
اینکه عینک را از یقه لباس آویزان نکنید، آن را روی سر خود نگذارید و حتما عینک را درون قاب مخصوصش نگهداری کنید.
از پاک کردن عینک با تیشرت یا گوشهی لباس خود خودداری کنید زیرا این یکی از کارهایی است که سبب خط افتادن روی عدسی عینک میشود.