خانه اخبار ری بن؛ با مارک محبوب سلبریتی‌ها و هالیوودی‌ها بیشتر آشنا شوید

ری بن؛ با مارک محبوب سلبریتی‌ها و هالیوودی‌ها بیشتر آشنا شوید

نویسنده تیم نویسندگان
ری بن

ری بن

ری بن (Rayban) یکی از معروف‌ترین شرکت‌ها در زمینه‌ی طراحی و ساخت عینک‌های طبی و آفتابی است.

این برند در سال 1937 توسط شرکت آمریکایی Bausch & Lomb تاسیس شد. شهرت اصلی ری بن در جهان به خاطر عینک‌های مدل ویفری (Wayfarer) و خلبانی (Aviator) است. معدود برندی در زمینه تولید عینک‌های آفتابی یافت می‌شود که به جایگاه محصولات «ری‌بن» در فرهنگ امریکا و تاریخ جهان دست یافته باشد. از رؤسای جمهور تا ستاره‌های دنیای موسیقی، فیلم، طراحان مد و. . . همگی از محصولات این برند استفاده کرده و به نوعی از زمان عرضه آن‌، نسلی وجود ندارد که یکی از مدل‌های مشهور ری‌بن را خریداری نکرده باشد.

در سال 1999، شرکت Bausch & Lomb برند ری بن را به ارزش 640 میلیون دلار به شرکت ایتالیایی Luxottica فروخت.

هدف اصلی ساخت این عینک‌ها برای استفاده در نیروی هوایی امریکا بود. اوج معروف شدن این مدل زمانی بود که در جنگ جهانی دوم ، وقتی ژنرال مک آرتور مجبور شد در یکی از سواحل فیلیپین فرودی اضطراری داشته باشد، عینک ریبن خلبانی به چشم داشت و بعدها عکس‌های او باعث محبوبیت این عینک در میان مردم شد.

در هفتم می ۱۹۳۷ بوش اند لامب حق انحصاری مدل مشهور خود به نام ری‌بن خلبانی را ثبت کرد.

لنزهای سبز رنگ این عینک مانع نفوذ اشعه‌های فرابنفش و فروسرخ به داخل چشم می‌شد. قاب فلزی و روکش طلای آن نیز بسیار سبک بود. در همان سال هم فروش این عینک به عموم مردم هم آغاز شد.

خرید عینک آفتابی ریبن از فروشگاه آنلاین لوناتو

تاریخچه عینک‌های ری بن

دهه 1930 میلادی

شروع نام تجاری ریبن از این زمان بود. اولین عینک‌های خلبانی ریبن که در سال 1937 میلادی به فروش عموم رسیدند دارای قاب پلاستیکی بودند. اما یک سال بعد، قاب‌های فلزی جایگزین مدل‌های پلاستیکی شد. نام عینک‌ها هم به عینک خلبانی تغییر پیدا کرد.

در سال 1938، مدل ری بن shooter در دو رنگ عدسی سبز و زرد کمرنگ کالیچرم (Kalichrome) به بازار معرفی شد. عدسی‌های کالیچرم باعث کم شدن شدت نور و مه به وسیله فیلتر کردن نور آبی می‌شد.

دهه 1940 میلادی

جنگ جهای دوم باعث شد خلبانان نیروی هوایی آمریکا به ری بن اعتماد بیشتری پیدا کنند. همین امر باعث شد تا ریبن هم خلاقیت به خرج دهد و عدسی‌های تدریجی آینه‌ای را روانه بازار کند. این لنزهای جیوه‌ای گرادیانت در بخش بالایی محافظت نوری بیشتری داشتند و قسمت پایین عدسی عینک شفاف بود تا دید واضح‌تری داشته باشد.

خیلی زود این مدل هم بین مردم غیرنظامی محبوبیت یافت. البته صنعت مد هم در آن زمان تحت تاثیر جنگ بود. المان‌های ارتشی و نظامی را در میان مد پوشاک آن زمان به وضوح می‌توان دید.

خرید عینک آفتابی از فروشگاه آنلاین عینک و لنز لوناتو

دهه 1950 میلادی

بعد از جنگ جهانی دوم، این هالیوود بود که دنیای مد را تحت تاثیر خود قرار داد. وقتی برای اولین بار جیمز دین (James Dean) در فیلم شورش بی دلیل در 1955 عینک ویفری ری بن را به چشم زد، این عینک میان عموم مردم محبوب شد. پس از آن هم آدری هپبورن (Audrey Hepburn) در فیلم صبحانه در تیفانی 1961 با عینک ویفرر (ویفری) ریبن در فیلم ظاهر شد. همین سبب شد تا این به یکی از محبوب‌ترین مدهای آن دهه تبدیل شود.

چند سال بعد، در سال 1953 ریبن مدل سیگنت (Signet) را معرفی کرد. این عینک بدنه طلایی یا نقره‌ای با لولایی افقی در قسمت پل بینی دارد. البته سیگنت در سال 2011 دوباره به‌رروزرسانی شد.

بعد هم در همان دهه 50 مدل Carvan را معرفی کرد. این عینک قاب مربعی داشت و رابرت دنیرو در فیلم راننده تاکسی از آن استفاده کرد.

در سال 1958 هم عینکهای مخصوص خانم‌ها تولید شد که رنگ‌های متنوعی داشت.

دهه 1960 میلادی

ریبن به خلق مدل‌های جدید ادامه داد و ستاره‌های هالیوودی نیز به زدن عینک‌های ری بن.

مدل المپیک 1 و 2 (Olympian I and II) در سال 1965 معرفی شد و توسط پیتر فوندا در فیلم سبک سواران 1969 نیز زده شد.

عینک‌هایی که پل آنها به نرمی در اتصال به فلز خمیده شده بودند و حدقه‌های مستطیلی بدون زاویه که می‌توان این مدل را تفسیری نو از سبک کلاسیک در عین ظرافت و براقی دانست.

مدل بالوراما ری بن (Balorama) در سال 1968 رونمایی شد و از جمله افراد مشهوری که این عینک را استفاده کرده‌اند می‌توان به کلینت ایست وود در فیلم هری کثیف 1971 اشاره کرد.

دهه 60 میلادی، دهه آغاز مدل‌های Meteor  و گربه‌ای شکل Laramie  نیز بود.

دهه 1970 میلادی

دهه 70 میلادی بیشتر از یک گسترش محصولات و نوآوری های تکنیکی بود: عینک‌های کوهنوردی با عدسی‌های جیوه‌ای (یا آینه ای) و با کناره‌های محافظ چرمی تولید شدند؛ تا از بازتاب شدید نور به چشم در برابر خورشید و همچنین باد جلوگیری کنند.

ریبن چرخه تولید عینک‌های طبی را نیز به اندازه عینک‌های آفتابی گسترش داد.

در سال 1974، عدسی‌های فتوکرومیک کهربایی رنگ معرفی شدند که بر اساس تغییرات شدت نور، رنگشان نیز تغییر می‌کرد. عدسی‌های فتوکرومیک هنگامی که در فضای بیرون قرار داشتید به رنگ تیره در می آمدند حتی در زمانی که برف می‌آمد و همین قضیه این عدسی‌ها را به شدت برای ورزش‌های زمستان مناسب می‌کرد.

ری بن

دهه 1980 میلادی

استفاده از عینک‌های ریبن در فیلم‌های سینمای هالیوود باعث شد تا فروش و محبوبیت عینک‌های ریبن بیش از پیش افزایش پیدا کند.

مایکل جکسون هم در مراسم گرمی سال 1984 یک عینک ری بن خلبانی به چشم داشت. البته سلطان پاپ بیشتر به مدل ویفری علاقه داشت و حدود دو سال در تور “Bad tour” خود همیشه مدل ویفرر به چشم داشت.

دهه 1990 میلادی

ریبن به محبوبیت خود در میان سلبریتی‌ها و فیلم‌های هالیوودی در این دهه نیز ادامه داد. مدل معروف و جذاب کلاب مستر به وسیله دنزل واشنگتن در فیلم دالکوم ایکس 1992 و تیم روث در فیلم سگ های انباری 1992 به چشم زده شد.

سال 1997 شاهد فیلم مردان سیاه پوش بودیم که ویل اسمیت و لی جونز مدل Predator ری بن را به چشم داشتند.

جانی دپ هم مدل تیرانداز Shooter ری بن را در فیلم ترس و نفرت در لاس وگاس 1998 به چشم داشت.

دهه 2000 میلادی

اصلی‌ترین خط‌مشی برند ری بن در سال 2003 گسترش عینک‌های طبی و همچنین بخش Ray-Ban Junior می شود که مخصوص کودکان است.

فریم‌های طبی ری‌بن با بهره‌گیری از میراث فرهنگی عامه و با ساخت بسیار ظریف، عینک به روزی را عرضه می کند که الهام بخش سبک و کیفیت زندگی ری بن است.

اوّلین مجموعه ی آفتابی های مخصوص کودکان بین 8 تا 12 سال را با عنوان ری بن جونیور تولید کرد که تمرکز اصلی آن روی بیشترین میزان محافظت از چشم در عین حال شیکی و راحتی بود.

در 2005 مجموعه ری بن جونیور مدل هاش را به زمینه تیتانیوم نیز گسترش داد تا برای افرادی که به فلزات آلرژی دارند و یا به دنبال سبکی بی نهایت هستند نیز مناسب باشد.

مدل ریبن Remasters در سال 2008 رونمایی شد.

مجموعه Tech Carbon Fiber شامل مطالعات خارق العاده ای است که منجر به کیفیت بی وزن از فبیر کربن شد. این مجموعه از ترکیب 7 لایه فیبر کربن که منجر به کم شدن بیش از انتظار وزن، انعطاف پذیری بی اندازه و دوامی قابل انتظار تشکیل شده.

عدسی های شیشه ای و پلی کربنات ضمانت پولاریزه بودن دید شما و بالاترین کیفیت رنگ خواهند بود. و تمامی عدسی ها نیز با لایه های محافظتی آنتی رفلکس محافظ می شوند که عدسی ها تمام عیار از پرتو فرابنفش و انعکاس نور محافظت کنند.

دهه 2010 میلادی

در سال 2010، دوباره مدل خلبانی ریبن به عرصه دیده شدن بازگشت.

2011 شاهد رونمایی مجموعه Light Ray ریبن هستیم، یک مجموعه جدید از عینک آفتابی و عینک طبی که لبه ی تکنولوژی در عینک را گسترش داد. عینک های طبی Light Ray از جنسی هستند که ضد آلرژی است، دوام و انعطافی عالی و وزن خیلی کم آلیاژ تیتانیوم را دارند.

ری بن به بازنگری در مدلهای کلاسیکش در سال 2011 ادامه داد به طوری که سه رنگ عدسی از دهه 60 میلادی را دوباره معرفی کرد: صورتی، آبی و سبز برای عینک های ری بن گرد، Meteor و Laramie.

شهرت و محبوبیت عینک‌های ریبن در ایران

محبوبیت ری بن در ایران هم به مهندسین و مستشارانی برمی‌گردد که در شهر آبادان کار می‌کردند و همیشه عینک آفتابی ری به چشم داشتند. همین زمینه‌ساز شهرت عینک ریبن درشهر آبادان شد.

جالب است بدانید عینک ریبن بین مردم خونگرم و شوخ آبادان حکم کارت شناسایی دارد. ریبن بین مردم این منطقه با هر لباس و تیپی ست می‌شود.

آبادانی‌ها معتقدند که عینک ریبن را این شرکت امریکایی مخصوص آنها طراحی و ساخته است و برای این ادعا سند هم دارند؛ اینکه روی دسته عینک اسم پالایشگاه آبادان حک شده و این عینک در طول دهه‌های گذشته به حدی تولید و مورد استقبال واقع شده‌ که ایتالیایی‌ها این برند قدیمی را سال ۱۹۹۹ میلادی به قیمت ۶۴۰ میلیون دلار خریده‌اند.

آبادانی‌ها آنقدر روی برند این عینک حساس هستند که اگر بخواهید درباره آن بحث کنید با هر دلیل و مدرک و سندی که شده به شما ثابت می‌کنند که این مدل عینک ویژه شهرشان است و المان‌های کوچک و بزرگی از آن را هم برای اثبات ادعایشان در همه جای شهر نصب کرده‌اند.

معرفی برند لوکساتیکا

لوکساتیکا، (به ایتالیایی: Luxottica) شرکت ایتالیایی ارائه‌کننده کالاهای لوکس است، که بعنوان بزرگترین تولیدکننده عینک در جهان شناخته می‌شود.

این شرکت، مالک پرفروش‌ترین برندهای عینک در جهان است، که عبارتند از: ری-بن، اوکلی و پرسول.

شرکت لوکساتیکا بعنوان طراح عینک‌های آفتابی و فریم‌های عینک طبی، برای برندهای شنل، دولچه و گابانا، بولگاری و پرادا نیز فعالیت می‌کند.

شرکت لوکساتیکا همچنین تحت برندهای دیگر نیز، عینک آفتابی تولید و ارائه می‌کند، که این برندها عبارتند از: میو میو، دی‌کی‌ان‌وای، جورجو آرمانی، بربری، پولو رالف لورن، استلا مک کارتنی، تیفانی، ورساچه، ووگ و دونا کارن.بزرگترین شرکت رقیب لوکساتیکا، گروه سافیلو است.

شرکت لوکساتیکا، علاوه بر ساخت عینک‌های آفتابی و عینک‌های طبی و فروش عمده، در زمینه عرضه محصولات خود، بصورت خرده‌فروشی نیز عمل می‌کند و دارای چندین شبکه زنجیره‌ای فروش عینک، با نام‌های تجاری سان‌گلسز هات، اولیور پیپلز و پیرل ویژن سنتر است، که در سراسر جهان دارای شعبه هستند.

در گذشته‌ای نه چندان دور، بازار فروش عینک، بطور کامل در انحصار شرکت لوکساتیکا بود و این شرکت، با توجه به منابع گسترده‌ای که در اختیار داشت، بعنوان تعیین‌کننده قیمت، در بازار عینک‌های آفتابی و عینک های طبی عمل می‌کرد و بطور مجازی قیمت عینک را برای سال‌ها، بالا نگه داشته بود!

سهام شرکت لوکساتیکا، در بازار بورس ایتالیا، دادوستد می‌شود. این شرکت همچنین، در فهرست ثانویه بازار بورس نیویورک نیز، ذکر شده است.لئوناردو دل وکیو مالک و رییس هیئت مدیره این شرکت است.

محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین عینک‌های ریبن

لیست پرفروش‌ترین مدل‌های عینک‌‌ مارک ری بن

  • Aviators - بهترین انتخاب برای صورت‌های قلبی و مثلثی شکل
  • Way Farers - بهترین انتخاب برای صورت‌های گرد
  • Clubmasters - مناسب برای همه انواع چهره‌ها
  • Justin - بهترین انتخاب برای صورت‌های گرد و بیضی شکل
  • Round - بهترین انتخاب برای صورت‌های مربعی شکل - RB 3447 مشهورترینِ این سبک است.
  • Key hole -  اِریکا (ERICA) یکی از محبوبترین مدل‌های این سبک از عینک می‌باشد.
  • Foldable - مناسب برای همه انواع چهره‌ها.
  •  Flat top - سبک ومناسب برای همه چهره‌ها.

عینک‌های مارک ری-بن Aviators ،Wayfarers و  Clubmasters محبوب‌ترین مدل‌های عینک آفتابی از لیست بالا هستند. بیشتر این مدل‌ها برای هر دو جنس یعنی هم مرد و هم زن مناسب باشند.

ریبن

سوالات رایج در مورد ری بن

ریبن برند ایتالیایی است یا آمریکایی؟

ری بن یک برند اصالتا امریکایی برای شرکت Bausch & Lomb بود که در سال 1999 به ارزش 640 میلیون دلار به شرکت ایتالیایی Luxottica فروخته شد.

معروف‌ترین عینک‌های ریبن کدامند؟

خلبانی، ویفری، کلاب مستر و عینک های گرد.

ریبن عینک طبی هم دارد؟

بله عینک‌های طبی این برند در مدل‌های زنانه و مردانه و کاملا متنوع عرضه می‌شوند.

مدل ویفری ریبن برای چه صورتی مناسب است؟

برای صورت های گرد.

Related Articles

کامنت بگذارید