تاثیر قهوه بر چشم ها چیست؟
تاثیر قهوه بر چشم ها برای کسانی مهم است که روزانه چندین فنجان از این نوشیدنی خوش عطر و خوش طعم مینوشند. این افراد میخواهند بدانند آیا قهوه میتواند روی بینایی آنها تاثیر منفی داشته باشد!
در پاسخ باید بگوییم خیر، به گزارش سرویس سلامت ملی آمریکا (NHS) نوشیدن مداوم قهوه هیچگونه اثر منفی روی چشمهای انسان ندارد.
البته حتما میدانید که افراط در همه کار مضر و خطرناک است؛ نه تنها نوشیدن قهوه که در هر کاری که در آن زیادهروی کنید، ممکن است برایتان مشکلاتی ایجاد کند. اگر عادت دارید هر روز مقدار زیادی قهوه بنوشید، ممکن است در طولانی مدت با مشکلاتی مواجه شوید.
برخی مطالعات علمی ثابت کردهاند که زیادهروی در مصرف قهوه ممکن است در درازمدت به بروز «سندرم سودواکسفولیشن» منجر شود. البته این ادعا در حد فرضیه است و هنوز تایید نشده است. این عارضه سبب افزایش فشار داخلی چشمها میشود.
اما خب با این تفاسیر، بد نیست برای پیشگیری از هرگونه مشکلی در مصرف قهوه میانهروی داشته باشیم.
تاثیر قهوه بر چشم ها چیست و آیا قابل کنترل است؟
باید گفت کافئین موجود در قهوه میتواند به چندین روش روی چشم و بینایی اثرگذار باشد. برخی کارشناسان بر این اعتقادند که قهوه میتواند سبب بروز خشکی چشم شود. نشانههای آن هم ناراحتی چشمها، سوزش یا احساس وجود سنگریزه در چشم است.
در طولانی مدت و با گذشت زمان اگر خشکی چشم درمان نشود و میزان مصرف کافئین هم کاهش پیدا نکند، میتواند به مشکلات بزرگتری منجر شود. مثلا این خشکی چشم ممکن است به عفونت چشم، تاری دید یا حساسیت شدید به نور منجر شود. حتی این امکان هم وجود دارد که فرد در معرض خراشیدگی قرنیه چشم قرار بگیرد.
تاثیر قهوه بر چشم ها در طول زمان میتواند باعث بروز مشکلات دائمی هم بشود. مثلا ممکن است فردی که روزانه بیش از 4 فنجان قهوه (400 میلیگرم) مینوشد به گلوکوم مبتلا شود. البته فاکتورهای دیگری همچون سن، قد، وزن و سیگار کشیدن یا نکشیدن فرد هم در این امر موثر است.
از دیگر اثرات طولانیمدت مصرف زیاد کافئین هم میتوان به ایجاد فلاش و نورهای شدید در چشم اشاره کرد.
اگر این تجربه را داشتهاید که چشمهایتان ناگهان برق بزند و حس فلاش زدگی داشته باشید، توصیه میکنیم حتما مصرف کافئین را کاهش دهید.
از دیگر عوارض جانبی زیادهروی در مصرف قهوه باید به تاری دید اشاره کرد. این امر زمانی روی میدهد که میزان قند خون افزایش یا کاهش مییابد و باعث میشود تا دید فرد دچار مشکل شود.
آیا مصرف زیاد قهوه میتواند فشار چشمها را افزایش دهد؟
گفتیم که تاثیر قهوه بر چشم ها منفی نیست مگر اینکه در مصرف آن زیادهروی شود. بنابراین، قهوه و کافئین باعث افزایش فشار چشمها نمیشوند.
قهوه فقط زمانی میتواند مشکلساز باشد که بیشتر از 4 فنجان در روز مصرف شود. مقدار کمتر از این هیچ مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمیکند.
جا دارد اشاره کنیم که قهوه میتواند باعث افزایش فشار خون شود اما این تأثیر کوتاه و موقت است و در دراز مدت اثر منفی ندارد. سفت شدن عروق خونی منجر به افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی میشود اما مصرف روزانهی قهوه چنین تأثیر مخربی بر عروق خونی ندارد.
تاثیر افزایش فشار خون روی چشمها چیست؟
افزایش فشار خون که ممکن است به واسطه نوشیدن قهوه ایجاد شود میتواند به شبکیه چشم آسیب برساند. این آسیب شامل پاره شدن مویرگها، خونریزی چشم، تاری دید و حتی از دست دادن کامل بینایی است. به این تخریب و آسیب عروق چشمی به اصطلاح رتینوپاتی گفته میشود.
نشانههای رتینوپاتی شامل دید موجدار و ناواضح، دید مهآلود، تیره شدن اجسام، درد چشم و کاهش نسبی بینایی است.
فشار خون بالا همچنین میتواند باعث تجمع مایعات در زیر شبکیه چشم شود. وقتی مایعات نتوانند خارج شوند، فشار داخلی چشم را افزایش میدهند و به این وضعیت، «فشار خون چشمی» میگویند.
«فشار خون بالا»، شرایطی است که جریان خون در رگهای خونی تحت فشار و به زور انجام میگیرد. «فشار خون چشمی» میتواند در تمام افراد ایجاد شود، اما در افراد مسن بیشتر است. دلیلش این است که با پیر شدن، بخشهای ظریف چشم و عملکرد آنها شروع به تضعیف و تحلیل رفتن میکند. این عارضه در افراد با سن بالاتر از 40 سال شایعتر است.
آیا قهوه میتواند سبب تشدید «مگسپران» چشم شود؟
در ادامه توضیحات در مورد تاثیر قهوه بر چشم ها باید بگوییم که با کاهش میزان مصرف کافئین و افزایش مصرف منیزیوم میتوان از بروز مگسپران پیشگیری کرد.
مگسپران چیست؟ شخص مبتلا به مگسپران، ذرات کوچک غبارمانندی را جلوی چشمانش میبیند که بالا و پایین میروند و با وجود پلک زدنها همچنان مانند یک سایه کوچک در جلوی چشمها قرار دارند.
این لکههای مزاحم در واقع سایهی تیرگیهای موجود در مایع زجاجیه است که روی شبکیه میافتد و به صورت یک سایه تیره دیده میشود.
آیا قهوه میتواند سبب ایجاد توهم تصویری شود؟
کسانی که روزانه بیش از 7 فنجان در روز قهوه مینوشند سه برابر بیشتر از مردم عادی ممکن است دچار توهم تصویری شوند. 7 فنجان قهوه حاوی بیش از 315 میلیگرم کافئین است. برای درک بهتر این میزان باید بدانید این تعداد فنجان قهوه معادل 6 لیوان چای پررنگ، 4 قوطی ردبول یا 9 قوطی کوکاکولاست.
آیا نوشیدن چای برای چشمها مفید است؟
در مقایسهی تاثیر قهوه بر چشم ها و تاثیر چای باید گفت گفت که اثر مشابهی دارند. چای سیاه (چای معمولی) همانند قهوه حاوی کافئین است. اما بیشتر کافئین چای هنگام دم کشیدن از بین میرود.
البته چای سبز خواص زیادی برای چشم دارد. دلیلش هم وجود آنتیاکسیدانها و مواد مغذی زیادی است که در چای سبز موجود است.
آیا نوشیدن قهوه برای بینایی چشم مفید است؟
قهوه یکی از منابع اصلی کافئین است. کافئین یکی از پرمصرفترین و رایجترین داروهای رواندرمانی در جهان بشمار میرود. به طوری که مردم پس از مصرف کافئین، هوشیاری و تمرکز بیشتری پیدا میکنند و به همین خاطر است که علاقه بسیاری به مصرف این عنصر از خود نشان میدهند.
در سال های اخیر، تحقیقات متعددی به اثبات فواید کافئین پرداختهاند که از جمله میتوان به تقویت حافظه، بهبود عملکرد بدن ورزشکاران، تقویت کبد و پیشگیری از پارکینسون اشاره کرد.
حتی در مواردی مشخص شده که کافئین میتواند حس گرسنگی را تا حدی از بین ببرد. از این رو می توان از آن به عنوان عنصر کمکی برای رژیم تناسب اندام هم نام برد.
در سال 2012، محققان دانشگاه پزشکی توکیو، بررسیهایی را روی 78 داوطلب سالم انجام دادند و به این نتیجه رسیدند تولید اشک در افرادی که کپسول کافئین مصرف میکنند بیشتر است.
با وجود اینکه بررسیهای دیگری در این خصوص انجام نشده است، اما متخصصان استفاده از کافئین را برای درمان سندرم خشکی چشم توصیه میکنند.
با این حال باید کمی محتاط بود. استفادهی زیاد از کافئین بویژه برای افرادی که نسبت به تاثیر محرکی آن حساس هستند توصیه نمی شود.
محدودیت مصرف کافئین در اشخاص بزرگسال ۴۰۰ میلیگرم در هر روز است. این مقدار معادل ۴ فنجان ۲۴۰ میلیلیتری (با ۷۵ تا ۱۶۵ میلیگرم کافئین) قهوه است.
زنان باردار مجاز به مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین در هر روز هستند.
کودکان و بزرگسالان نباید بیشتر از ۲٫۵ میلیگرم کافئین بر اساس هر کیلوگرم از وزن خود مصرف کنند. به طور مثال، کودکی که ۲۵ کیلوگرم وزن دارد، مجاز نیست بیشتر از ۶۲٫۵ میلیگرم کافئین در روز مصرف کند.
علاوه بر تأثیر مثبت قهوه بر هوشیاری، دقت، تمرکز و روحیه، پژوهشی جدید از اثر این نوشیدنی در تثبیت خاطرات حکایت دارد. در این تحقیق، ۲۴ ساعت بعد از اجرای آزمایش، کافئین باعث افزایش بازدهی شد و محققان به این نتیجه رسیدند که کافئین خاطرات بلند مدت را بهتر تثبیت می کند.
سوالات رایج در مورد تاثیر قهوه بر چشم ها
گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که در آن فشار چشم بالا میرود و میتواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. شواهدی وجود دارد دال بر اینکه مصرف قهوه میتواند منتهی به ریسک بالای پیشرفت گلوکوم ثانویه شود.
کافئین موجود در قهوه و همچنین در چای میتواند باعث تولید اشک بیشتر شده و این سندروم را بهبود دهد. البته به خوبی میدانید که میزان کافئین موجود در چای کمتر است.
کسانی که روزانه بیش از 7 فنجان در روز قهوه مینوشند سه برابر بیشتر از مردم عادی ممکن است دچار توهم تصویری شوند.
«فشار خون چشمی» میتواند در تمام افراد ایجاد شود، اما در افراد مسن بیشتر است. دلیلش این است که با پیر شدن، بخشهای ظریف چشم و عملکرد آنها شروع به تضعیف و تحلیل رفتن میکند. این عارضه در افراد با سن بالاتر از 40 سال شایعتر است.
منبع: feelgoodcontacts
1 کامنت
من چشمم را عمل کردم بعد از مدتی شبکیه چشم سوراخ شده یا گلکوم گرفتم و عمل کردم اگر قهوه بخورم مگس پرانی چشمم کم میشود اما وقتی چند مدت نمی خورم مگس پرانی زیاد میشود لطفا راهنمایی بفرمایید