خانه اخبار آیا به عینک نیاز دارید؟ به این نشانه‌ها توجه کنید

آیا به عینک نیاز دارید؟ به این نشانه‌ها توجه کنید

نویسنده تیم لوناتو
آیا به عینک نیاز دارید؟
اگر مدام از کامپیوتر استفاده می‌کنید و بعضا پیش می‌آید که برای خواندن محتوای صفحه‌نمایش مجبور به جمع کردن چشم خود هستید یا اگر هنگام رانندگی نمی‌توانید علایم و نوشته‌های روی تابلوها را به‌درستی بخوانید، احتمالا به عینک نیاز دارید. بدون شک در چنین شرایطی باید به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید تا بینایی شما را مورد آزمایش قرار دهد. اما پیش از این کار، با توجه کردن به برخی از نشانه‌ها می‌توانید به طور قطع بگویید که چشمانتان ضعیف شده یا خیر. برای آشنایی با این نشانه‌ها از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.

خط قرمزهای بینایی

خواندن نوشته‌های دور سخت است اگر هنگام تماشای تلویزیون دوست دارید نزدیک بروید یا هنگام رانندگی، تابلوها را درست نمی‌بینید، احتمال اینکه چشمانتان ضعیف شده باشد و به عینک طبی نیاز داشته باشید، زیاد خواهد بود. برای اطمینان از این امر می‌توانید از دوستان خود بخواهید تا نوشته‌ها را بخوانند، اگر آنها مشکلی نداشتند و خیلی راحت می‌توانستند تابلوها را ببینند، پس وقت دکتر رفتن شماست. اما اگر دیگران هم توانایی خواندن نوشته‌ها را نداشتند، یعنی شما مشکلی ندارید و فاصله تابلو تا چشمانتان واقعا زیاد است. خستگی چشم پس از کار کشیدن‌های زیاد از آن اگر پس از یک زمان طولانی استفاده از اسمارت‌فون، تماشای تلویزیون یا رانندگی احساس کردید چشمانتان به‌شدت خسته شده است، چشمانتان جمع شده تا تندتند پلک می‌زنید، وقتش رسیده به پزشک چشم‌پزشک مراجعه کنید. خستگی چشم با اینکه ناراحت‌کننده است، اما مشکل طولانی‌مدت برای بینایی فرد ایجاد نمی‌کند. اما شاید چشم‌ها به عینک نیاز پیدا کرده باشند. سردردهای مداوم سردرد هم یکی از نشانه‌های ضعیف شدن چشم است. در چنین حالتی، سردرد اغلب با نگاه به کامپیوتر یا نمایشگر وسایل الکترونیک یا هنگام تمرکز کردن روی یک سوژه پدیدار می‌شود. اگر سردردهای تکرارشونده دارید و بدنبال آن نیز چشمانتان خسته و تار می‌شوند، وقت آن رسیده که نزد پزشک متخصص بروید چون احتمالا باید عینک بزنید.   تجربه گردشی از دو بینی و انحراف بینایی دو بینی یا دیدن سایه در اطراف سوژه‌ها و نوشته‌ها می‌تواند نشانه وجود مشکلی در ماهیچه‌های چشم و نحوه عملکرد آنها باشد. همچنین می‌تواند نشانه آستیگماتیسم هم باشد.   کاهش دید در تاریکی یا داشتن مشکل بینایی وقتی از محیط تاریک وارد فضای روشن می‌شوید این موارد نشانه‌های واضحی از ضعیف شدن چشم هستند. یکی از نشانه‌های چشم ضعیف، دیدن هاله‌های نوری در اطراف لامپ و چراغ است. نداشتن دید کافی در شب و تاریکی نیز می‌تواند نشانه‌ای از نزدیک‌بینی یا آستیگماتیسم باشد. یا احتمال دارد که چشمانتان در ایجاد کنتراست مشکل داشته باشند. البته این نشانه‌ها در نتیجه آب‌مروارید یا دیگر بیماری‌های ناشی از سن چشم هم می‌توانند پدیدار شوند. چشم والدین شما ضعیف است وقتی هر یک از والدین عینک یا لنز تماسی استفاده می‌کند، ممکن است شما نیز به عینک احتیاج پیدا کنید. ژنتیک یکی از عوامل تعیین کننده ضعیفی چشم است. چشم ضعیف یک اختلال موروثی است به این صورت که اگر پدر یا مادر دچار نزدیک‌بینی باشند، احتمال ابتلای فرزند به نزدیک‌بینی زیاد است.

رایج‌ترین مشکلات بینایی

نزدیک‌بینی نزدیک‌بینی که Myopia نیز نامیده می‌شود، شرایطی است که فرد سوژه‌های دور را تار و نامفهوم می‌بیند. اگر قرنیه یا کره چشم زیادی بلند باشد، چشم قادر نیست نور را در نقطه درست کانونی کند و در نتیجه، سوژه‌های دور تار دیده می‌شوند. مایوپیا یک بیماری ارثی است و ممکن است تدریجی یا با سرعت زیاد توسعه بیابد.   دوربینی دوربینی را با نام Hyperopia نیز می‌شناسند و در آن فرد در واضح دیدن سوژه‌های نزدیک مشکل دارد. افرادی که دوربین هستند اغلب پس از استفاده طولانی از کامپیوتر، برای واضح دیدن تصویر چشمان خود را جمع می‌کنند یا احساس خستگی چشم دارند.     آستیگماتیسم آستیگماتیسم بسیار رایج و بسیاری از مردم دنیا به آن مبتلا هستند. این مشکل در نتیجه گرد نبودن کره چشم پدیدار می‌شود. به این صورت، نوری که وارد چشم می‌شود، پراکنده می‌شود و در نتیجه سوژه موج‌دار و خارج از فوکوس دیده خواهد شد.   پیرچشمی پیرچشمی هم همانند هایپروپیا (دور بینی) در واضح دیدن سوژه‌ها و نوشته‌های نزدیک اختلال دارد. این بیماری همان‌طور که از نامش پیداست با بالارفتن سن و اغلب بعد از 40 سالگی پدیدار می‌شود.  

ضرورت مراجعه منظم به چشم‌پزشکی و مراکز بینایی‌سنجی

هر فردی در زندگی باید مراقب تغییراتی که در چشم یا بینایی او پدیدار می‌شوند، باشد. هر چند ماه یکبار برای اطمینان از سلامت بینایی خود، به چشم‌پزشک مراجعه کنید. یکی از روش‌های پیشگیری از مشکلات چشم و بیماری، چک‌آپ کردن‌های منظم است. برای یافتن پزشک متخصص می‌توانید از اینترنت کمک بگیرید. برخی از کلینیک‌ها، وب‌سایت‌ دارند و خدمات خود را به‌طور کامل توضیح داده‌اند.

Related Articles

کامنت بگذارید